15% Rabatt på första köpet, kod: WAPNY | Fri frakt över 349 kr

image00002-min

Intervju med Louise & Junior: Resetips för den aktiva hundägaren

Möt Junior, en arbetande labrador som älskar att vara aktiv och resa jorden runt med sin ägare Louise. De har rest tillsammans de senaste 5 åren till många hundvänliga platser i Europa. Här är hennes bästa resetips för den aktiva hundägaren.

Att resa med hund i Europa

 

2017 gjorde vi vår första resa till Schweiz och vi blev kära i alla magiska berg, vandringsleder och vackra omgivningar. Det är ett väldigt hundvänligt land där det är möjligt att vandra med både unga och äldre hundar. De har gondoler som kan ta dig upp och ner, om du inte känner för att göra långa och ansträngande vandringar.

 

Wengen, Mürren och Lauterbrunnen är några av våra favoritställen. Jag rekommenderar att besöka Zermatt för att njuta av den vackra utsikten över Matterhorn.

 

2018 åkte vi på en roadtrip till Storbritannien och Wales. Vi körde från Danmark till Frankrike där vi tog färjan från Calais till Dover. Vi körde genom Tyskland, Holland, Belgien och Frankrike – alla länder där det är lätt att ta med sin hund. Naturen i Wales är fantastiskt vacker. Platser som Dartmore National Park, Lands End och Saint Michaels Mount är extremt hundvänliga och värda att besöka.

1-min
Snapseed_(14)

WAP: 4 Tass-stift och WAP: 1 Tassolja är perfekta att använda före och efter långa vandringar för att skydda hans tassar.

Namnlös design (6)

Resenödvändigheter

 

Jag packar alltid ordentligt och tar med mat, godsaker, sele, halsband, skor, kappa, handduk och bädd. Sist men inte minst tar jag med mig produkter från WAP Dog Care. Jag älskar WAP:2 Fästingsalva och använder den nästan året runt.

WAP: 4 Tass-stift och WAP: 1 Tassolja är perfekta att använda före och efter långa vandringar för att skydda hans tassar. Jag tar också med schampo för att kunna hålla honom ren efter bad och vandring i alla slags väder. Våra favoritschampon är WAP: 6 och WAP: 8.

 

Viktigaste råden inför en resa med hund

 

Innan vi reser ser jag till att Juniors pass är uppdaterat, likaså hans vaccin. Jag låter även en veterinär och kiropraktor kontrollera honom för att försäkra mig om att han är frisk för vandring. Att resa kan vara stressigt, så se till att din hund är tränad och van vid den typen av livsstil.

Glöm inte att vara en bra hundambassadör genom att plocka upp din hunds bajs och se till att din hund inte stör andra hundar eller människor. Om du vandrar och är osäker på din hunds förmåga att återkalla är det bättre att vara kopplad då risken är stor att ni springer på vilda djur.

Viktigast av allt – njut! Att resa med din hund är en av dem bästa upplevelserna ni kan ha.